2011年8月11日星期四

Rekommendera att man tar sig en titt på Yuannan provins

Man kan resa Kina hela året, men det är förstås väldigt varierande klimat på olika håll i detta jätteland. Rent allmänt kan man säga att hösten är den bästa årstiden.



I norra Kina som hos oss fyra årstider med oftast en klar och kylig vinter från november till februari, då det sällan snöar eller regnar. Under våren, från mars till maj, och under hösten i september - oktober är det ett behagligt och skönt klimat, medan sommarmånaderna juni, juli och augusti är varma och fuktiga. I Beijing faller 90 % av årsnederbörden under sommarmånaderna. Det är ett varmt regn som ofta bara varar några timmar i taget. I Beijing kan det ibland under några dagar i april vara väldigt blåsigt med sandstormar från Gobiöknen.

I södra Kina har man ett subtropiskt klimat med höga temperaturer från april till september. Det kan ibland regna ihärdigt under denna period. Från oktober till december är det något svalare men ändå behagligt klimat. Under vintern januari till mars är det kallare, men ändå sällan riktigt kyligt.

Rekommendera att man tar sig en titt på Yuannan provins, vilket har behaglig värder hela år och ett ideal resmål i Kina.

没有评论:

发表评论